-

  2011-03-26 / 16:47:19 / Random /
Sluta aldrig hoppas. Hoppet är det sista som lämnar människan när verkligheten är hård. Så länge du hoppas kommer du aldrig att ge upp.
Låt dig själv falla ibland och var inte rädd för att träffa botten. Den är hård och det kommer att göra ont men det fanns en väg ner, alltså finns det en väg upp.
Låt aldrig någon annan trampa på dig om det inte är i en tvåmans vals. Låt dem få sina röster hörda men glöm aldrig att det är du som bestämmer över dig själv och dina val. Och när du inte är klok nog att avgöra vad som är bäst för dig själv, ty dig till någon som för dig alltid varit vis.

Glöm aldrig att älska. Utan kärlek finns ingen hållbar lycka. Älska din familj, dina vänner men framför allt dig själv. För hur ska du kunna älska någon, om du inte älskar dig själv?
 
Det kommer alltid vara lättare att ge andra goda och kloka råd. Det är inte alltid lätt att själv tro på det du försöker intala andra.

Lyssna på visdomsorden ”efter regn kommer solsken”.

Våga förlåta. För att kunna sluta saker och för att kunna gå vidare måste du våga förlåta. Andra, men även dig själv.

Tillåt dina vänner att älta saker – bara var där, bara lyssna. Alla människor har frågor de ständigt söker svaren på.

Att oroa sig är ett tecken på att man bryr sig. Bry dig så pass mycket att saker fortsätter vara viktiga för dig men oroa dig inte så pass länge att du glömmer dess betydelse.

 

Våga. Ta ett steg ut även på djupare vatten. Du kanske inte kommer lyckas första eller andra gången, men någon gång kommer du lyckas just för att du vågade.

Jag tror inte på termen glömma. Hur mycket du än försöker kan du inte glömma allt. Även om hjärnan intalar hjärtat att radera, kommer hjärtat inte förtränga det som det en gång slagit för. Ta ut de delar du faktiskt vill minnas och spara dem.
 
Ge andra människor en andra chans och tredjegången gillt. Alla människor gör misstag men alla människor kan också nyttja chansen att förändra sig.

Ångra aldrig. Oavsett om det du gjort fört med sig oanade konsekvenser så fanns det en mening med att de inträffade. Ur allt ont kommer något gott, men det kan ta tid att se.

Skada aldrig dig själv med mening, varken psykiskt eller fysiskt. Din kropp är det finaste redskapet du någonsin kommer äga. Var rädd om det.

Undvik inte problem, hantera dem så pass bra det går. Man kanske inte behöver bemästra dem men man kan bemöta dem.

 

Försök alltid, då kommer du aldrig att anklaga dig själv för saker du aldrig gjorde.´
 
När du inte ser någon lycka i livet, när du blivit krossad eller lämnad – tänk på att vindarna vänder. Det kommer att ta tid och det kommer att finnas dagar när du inte vill gå upp ur sängen men tillslut kommer 10 lyckliga minuter på en dag växa till 30 minuter, 1 h, 5 h, 18 h och tillslut en hel dag.
 
Våga ändra dig själv. På både insidan och utsidan. Ibland kan det vara svårt att se sig själv för den man verkligen är.

Var kritisk mot dig själv, men inte så mycket att du blir missnöjd. Älska dig själv så att andra kan ta del av den kärlek du har i dig.
 
Förlora aldrig dig själv för någon annan. Låt människor ta del av dig, men låt dem aldrig ta sönder dig.
 
Ingen annan ska någonsin få säga till dig att du är fel på något sätt.

Be. Inte hela tiden, kanske inte ens ofta men när du behöver hopp. Du kommer att bli förvånad över den lilla lättnad man faktiskt känner när man tänker att ens problem nu ligger i mäktigare händer.

 

Sist men inte minst, uppskatta saker och ting för vad de verkligen är.

Uppskatta dig själv för den du är, för den du själv valt att vara. Du är bra och du har egenskaper som gör dig till den du faktiskt är och det kan ingen ta ifrån dig.
Uppskatta dina vänner för alla deras sidor, för de älskar allt med dig. Visa att du finns när de behöver dig men visa också att du behöver dem.<
Uppskatta din familj för att de alltid finns vid din sida. Visa dem tacksamhet och ha alltid din famn öppen för dem.
Uppskatta den kärlek som gör allt för dig, som älskar dig när du inte själv gör det. Som håller din hand när dina ben viker sig och som varje dag på något sätt visar dig hur mycket du betyder.
Uppskatta den kärlek som krossade dig, som fick dig att känna dig otillräcklig. Den människan uppskattade dig mer än du tror, om inte kommer den människan få dig att inse att du räcker till precis lagom.
Uppskatta de människor som varit avundsjuka på dig och som försökt förstöra för dig. De kommer ha hjälp dig en bit på vägen att bli en starkare person.

 

Sist, uppskatta livet.


Louise

Fyfan va sant, och fint! Har du skrivt det? :) ♥

2011-03-26 @ 17:46:50
URL: http://losans.blogg.se/
annie

Galet fin text! Har du skrivit den? :) <3

2011-03-26 @ 19:28:21
URL: http://ericssona.blogg.se/
Filippa Ribbing

sv: Nej tyvärr, önskar det.. Allt är så himla fint och sant! :) <3

2011-03-26 @ 19:57:35
URL: http://filipparibbing.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

design av: joannalicious